ARA !!! és el moment d'optimitzar els recursos

Malauradament en aquests moments pels que travessa l’economia mundial, tots ens trobem afectats d’una manera o altra, com a empresaris, emprenedors, treballadors, consumidors…, i és en aquests moments, quan es necessari prendre les mesures adients per seguir endavant i mantenir els costos a ratlla.
 ARA és el moment d'optimitzar els recursos
Moltes empreses davant la disminució de la demanda, s’han vist obligades a prendre una decisió dolorosa, però inevitable que és la reducció de la plantilla. En cap pime es desitja arribar a aquesta situació i haver de prescindir de persones que han estat al nostre costat treballant dur i que ara no se’ls hi pot pagar el seu sou per falta de comandes. Però la realitat és així d’injusta i cruel.
 
Ara sembla que qui més qui menys, comença a veure que s’ha tocat fons i que més enrere no s’hi anirà, si be el creixement inicial serà lent ,almenys de moment.
 
Llavors ara és quan toca optimitzar els recursos de que disposem. A EUA les empreses abans de contractar a una persona contemplen totes les possibilitats de poder automatitzar el treball i només en el cas que sigui impossible es contracta a una persona. Això dit així pot semblar una barbaritat, però en realitat fa que les persones ocupin llocs de treball dignes on cap màquina els pot substituir.
 
Així doncs, tal vegada ara sigui el moment de pensar d’aquesta manera, anem a analitzar els processos de la nostra empresa i busquem la màquina, el programari, l’eina que ens permeti optimitzar els recursos existents i fer-nos més competitius de cara al futur proper.
 
Segons els experts analistes, l’atur a Espanya creix de manera més forta que a Alemanya o França, i la raó que donen com a explicació és que el mateix treball que a Alemanya fa una persona a Espanya el fan tres, per aquest motiu cada lloc de treball que es perd a Alemanya o França a Espanya en representen tres.
 
Això no vol dir que a Espanya siguem més maldestres, si no que simplement no disposem dels mitjans i de la tecnologia adequada per a cada lloc de treball.
 
He viscut casos en els que petits autònoms han crescut de forma espectacular, amb petites inversions en tecnologia que els han permès, amb un increment raonable de les seves plantilles, multiplicar la seva capacitat de producció. En definitiva han tingut la visió que la tecnologia ha de suportar el pes del treball i les persones han d’aportar el coneixement i aquest binomi és el que els ha fet creixa amb rapidesa.
 
Però aquesta visió no és privilegi de ningú, qualsevol empresa per petita que sigui pot actuar d’aquesta manera, segur que té al seu abast tecnologies que poden ajudar-li en aquest procés i ara és el moment de fer-ho.
 
Deia A.Einstein “És en la crisi que neix la inventiva, els descobriments i les grans estratègies”.

El moment ja es aquí, l’oportunitat també, només depèn de nosaltres fer el pas ara i preparar-nos per competir.

Amadeu Mestre

 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.

Accepto

Distribuït per: SISPRO